این شهرستان ازشمال به ملایر،ازمغرب به کنگاور واز جنوب به شهرستان نهاوند محدود می شود.بلندترین نقطه این شهرستان قله الوند با ارتفاع 3574 متر است.این شهرستان به دلیل کوهستانی و مرتفع بودن دارای آب و هوای معتدل کوهستانی است و رودخانه های مهم آن عبارتند از: قلقل رود،کرزان رود، سرکان رود وسرابی . شهرستان تویسرکان با مساحت 1556 کیلومتر مربع از 3 شهر تویسرکان،سرکان وفرسفج و 2 بخش مرکزی و قلقل رود و 7 دهستان و 111 روستا تشکیل شده است. زبان ایشان فارسی است ولی تعدادی از روستاهای مجاور به استان کرمانشاه و شهرستان ملایر و نهاوند به کردی، لری، و به طور محدود به ترکی نیز سخن می گویند.
وجه تسمیه تویسرکان:درباره تویسرکان در یکی از قدیمی ترین کتب جغرافی با عنوان “رودآور” چنین آمده است؛(رودآور کوره ای از اعمال جبال است در هفت فرسخی همدان و نهاوند) جای دیگر در همین کتاب : (رودآور شهری است بزرگ و پهناور و زراعت زعفران آن مشهور است و منبر آن محلی است به نام کرج رودآور که قریه های بسیار دارد).از نظر تاریخی در برخی کتب که از قرن هفتم هجری به بعد تالیف شده، از این محل به نام (قصبه توی) یادشده است که از محلات رود آور بوده است.
سوغات تويسركان:نبات-نقل-گردو-گرده
جاذبه هاي فرهنگي تاريخي شهرستان تويسركان:
آرامگاه مير رضي الدين آرتيماني ، آرامگاه حبقوق نبي ، كاروانسراي شاه عباس فرسفج ، خانه مسعودي ، پل فرسفج ، آرامگاه ابوالعجن ثقفي ، قلعه اشتران ، مسجد جامع ، مدرسه علميه زنگنه ، قلعه دختر-قلعه باشقورتاران ، حمام اعظم ، پل كوريجان ، حمام سنگي،مسجد جامع تويسركان،منطقه حفاظت شده خان گرمز